U trendu

Japan donira 78 hiljada evra „Vodovodu“ u Lebanu

BEOGRAD – Vlada Japana obezbedila je donaciju od 78.370 evra za „Projekat obezbeđivanja mini utovarivača“ Javnom preduzeću „Vodovod“ Lebane, u okviru aktivnosti pružanja podrške unapređenju životne sredine u Srbiji.

Ceremonija primopredaje donacije će biti održana u petak, 19. jula, u prostorijama Opštine Lebane, najavljeno je iz Ambasade Japana u Beogradu.

Svečanosti će prisustvovati ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama, zamenik predsednika Opštine Lebane Boban Pejić, predstavnik Ministarstva zaštite životne sredine i v.d. direktora preduzeća „Vodovod“ Lebane Miodrag Spasić, navodi se u saopštenju.

Zajedno sa ovom donacijom, ukupan iznos japanske pomoći od 1999. godine kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji dostigao je 14 miliona evra.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 508 miliona evra.

POPOS donacije imaju za cilj da podrže društveni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana. Od 1999. godine u Srbiji su realizovana 224 POPOS projekta, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.