U trendu

Javna preduzeća i opštine Nišavskog okruga u 2023. potrošili skoro 400.000 evra na automobile

Javna preduzeća, ustanove i opštine Nišavskog okruga potrošile su prošle godine 396.000 evra za kupovinu službenih i servisnih vozila, preneo je danas N1.

To su Sportski centar „Čair“, Javna predškolska ustanova „Pčelica“, Veterinarski institut, Parking servis, Tržnica, Toplana, doljevačka Biblioteka i opštine Pantelej i Merošina.

Po portalu javnih nabavki, sezonu kupovine službenih vozila preko tendera u Nišu i okolini je u martu pokrenuo Sportski centar „Čair“ kupvinom „škode“, vredne oko 30.000 evra, od Auto Čačka.

Tada su rekli da će novi auto koristiti menadžment i drugi zaposleni po potrebi i istakli da, ne računajući tu „škodu“, imaju ukupno četiri vozila, od kojih jedno nije u voznom stanju.

Javna predškolska ustanova „Pčelica“ je u junu kupila dva „fiata“ od Auto Miga za ukupno oko 68.000 evra. Naveli su da je ta javna nabavka bila neophodna, jer su im vozila stara i dotrajala, pa je otežano dostavljanje obroka.

Iz magacina specijalizovanih za motorna vozila tvrdili su da specifikacije na tom tenderu upućuju baš na Fiatove kataloge.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar