U trendu

Jeremić (NS): Ekonomija se može pokrenuti samo podrškom domaćim preduzetnicima

 Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je danas da se samo podrškom i adekvatnim podsticajima domaćim privatnim preduzetnicima ekonomija može pokrenuti na način koji će odvratiti mlade i radno sposobne ljude da odlaze iz Srbije, rekavši da su sada oni koji ostaju prinudjeni da rade za strance za minimalne zarade.

„Podsticaji i pomoć države moraju biti usmereni prvenstveno ka domaćim privrednim preduzetnicima, koji ne smeju biti u inferiornom položaju u odnosu na strane investitore“, rekao je Jeremić u Vršcu, gde su otvorene i osveštane prostorije NS, a za poverenika NS je izabran Nenad Šavle (38).

„Kada NS bude vodila državu, neće terati strane investitore iz Srbije. Štaviše, njih će biti i više nego danas, ali nećemo dozvoliti da domaći privatni preduzetnici budu na bilo koji način u podredjenom položaju u odnosu na njih. Domaći i strani kapital moraju biti jednako tretirani“, dodao je Jeremić, saopštila je NS.

Jeremić je naveo da ako država daje podsticaje i pomoć, onda bi trebalo da ih daje domaćem, a ne stranom privatnom preduzetniku.

„Subvencionisaćemo prvo domaće privrednike, pa tek onda strane“, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je „podrška srpskoj privredi i privatnim preduzetnicima okosnica ekonomskog programa i jedna od temeljnih tačaka ideologije NS“.

Potpredsednik NS Miroslav Aleksić rekao je da je ta stranka potpuno posvećena jačanju stranačke organizacije i infrastrukture, kako bi bila spremna da do izbora bude prisutna u svim gradovima i opštinama u Srbiji i da na izborima ima kontrolore na svakom biračkom mestu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.