U trendu

Junajted grupa kupuje grčki Vind helas

BEOGRAD – Junajted grupa objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunkacionog operatora Vind helas (Wind Hellas) sa kompanijom Kristal almond (Crystal Almon Holding limited), a završetak akvizicije se očekuje tokom 2022.godine.

Kompanija Vind helas jedna je od tri vodeća mobilna operatora u Grčkoj, a pored mobilnih pruža i fiksne, internet i usluge televizije za ukupno 4,2 miliona korisnika ostvarujući godišnje prihode od preko 500 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, akvizicija ce Junajted grupi omogućiti da zajedno sa pay-TV operatorom Nova, koji je vec u vlasništvu Grupe u Grčkoj, stvori snažnog operatora i zauzme drugo mesto na tržištu kada je rec i o fiksnim i o televizijskim uslugama.

Izvršna direktorka Junajted grupa Viktorija Boklag rekla je da se poslovanje mobilnog operatora Vind odlično uklapa u portfolio Grupe i kompanije Nova u pogledu ekspertize u telekomunikacionim i medijskim uslugama.

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV i dostupne su usluge televizija i portala Sport Klub, Nova S i N1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.