Junajted Grupa preuzima bugarsku novinsku kompaniju Vestnik Telegraf

Telekomunikacioni i medijski operator Junajted (United) Grupa saopštio je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Vestnik Telegraf EOOD, najvećeg bugarskog novinskog preduzeća, od kompanije Intrust EAD.

Izvršna direktorka Junajted Grupe Viktorija (Victoriya) Boklag rekla je da je Bugarska atraktivno tržište za tu poslovnu grupaciju i da se sa Telegrafom upotpunjuje portfolio štampanim medijima u toj zemlji.

„Sa Telegrafom u sklopu Junajted Grupe, našim korisnicima u Bugarskoj bićemo u mogućnosti da ponudimo čitav spektar usluga i medijskog sadržaja“, kazala je Boklag.

Prema njenim rečima kompanija vidi priliku da dodatno unapredi sva izdanja Telegrafa prelaskom na digitalno poslovanje kako bi dalje ojačali svoj digitalni portfolio u Bugarskoj.

Vestnik Telegraf EOOD upravlja sa nekoliko brendova medju kojima su Telegraf, Monitor, Match Telegraf, Politika, Europost i Borba.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom prvog kvartala 2021. godine, nakon uobičajenih regulatornih odobrenja.

Junajted Grupa je ušla na bugarsko tržište 2019. godine, kada je dobila tender za kupovinu kompanije VIVACOM, posle toga, u januaru 2021. godine, usledila je akvizicija Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi

U okviru Junajted Grupe u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Sport Klub, Nova S i N1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.