U trendu

Junajted Grupa se pridružila inicijativi za smanjenje CO2

AMSTERDAM – Junajted Grupa (United Group) je saopštila danas da se pridružila inicijativi Naučno zasnovani ciljevi (SBTi) koja treba da podstakne kompanije da preduzmu mere u vezi sa klimatskim promenama i smanje emisiju ugljen-dioksida.

„Ovo je logičan korak na našem putu da imamo aktivniju ulogu u stvaranju održivog razvoja… Na ovaj način ćemo moći da podstaknemo promene na tržištima na kojima Grupa posluje“, navela je zvršna direktorka Junajted Grupe Viktorija Boklag u saopštenju.

Ova kompanija treba u naredna 24 meseca da razvije ciljeve i pošalje ih na ocenu i odobrenje.

SBTi je globalna inicijativa koja pruža podršku kompanijama u definisanju ciljeva smanjenja štetnih gasova na osnovu najnovijih naučnih otkrića i ciljeva definisanim Sporazumom o klimatskim promenama UN potpisanim u Parizu.

Naučno zasnovani ciljevi treba da ukažu kompanijama kako i koliko brzo treba da smanje emisiju gasova kako bi sprečili efekte staklene bašte i klimatskih promena.

Inicijativa je projekat globalne saradnje između Projekta za objavljivanje količine emisija ugljenika (CDP), Svetskog instituta za resurse (WRI), Svetskog fonda za prirodu (WWF) i Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN Global Contract).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.