U trendu

Kamperi pretukli zaposlenog kompanije Srbija Ziđin koper

MAJDANPEK 25. septembra (Tanjug) – Prošle noći oko 23 časa na reonu Severnog Revira, na planini Starici, grupa kampera, koja navodno štite planinu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu vrednosti 520.000 evra, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin koper. Dodaje se da je radnik, koji je upravljao bušilicom, dao iskaz policiji u kome se navodi da su ga napale tri maskirane muške osobe sa crnim kapuljačama i maskama preko lica koje su imale samo proreze za oči. Radnik je rekao da su napadači bili naoružani metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem i da su zahtevale od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom.

Ziđin navodi da je radnik, posle zadobijanja povreda, u strahu pobegao.

„Ovo je još jedan vandalski čin, u nizu mnogih koji su mu prethodili, a koji stvaraju dodatnu napetost i strah kod zaposlenih u kompaniji Srbija Ziđin koper i stanovnika Majdanpeka. Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je slučaj prijavljen nadležnim organima i da kompanija očekuje brzu reakciju, kako bi se sprečila dalja eskalacija vandalskih napada na imovinu i zaposlene, kao i da se detaljno ispita ko ohrabruje ovakve poteze kampera na Starici, koji predstavljaju krivična dela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar