U trendu

Kanadski Mondoro zainteresovan za saradnju sa RTB-om

Kanadska kompanija Mondoro zainteresovana je za stratešku saradnju i partnerske odnose s Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor, pre svega na već poznatim ležištima „Cerovo primarno“ i „Jama“ u Boru, kao i „Severni revir“ i „Čoka Marin“ u Majdanpeku, saopštio je danas RTB.

Predsednica Upravnog odbora Mondora Teodora Dečev je posle sastanka sa poslovodstvom RTB-a izjavila da očekuje nastavaka razgovora i da borska kompanija ima potencijal za razvoj.

„Prvi susret sa kanadskom kompanijom obavezuje na potpisivanje memoranduma o poverljivosti podataka. Učinićemo to u kratkom roku, a iza toga početi razgovore kao i sa svim drugim kompanijama koje su zainteresovane sa saradnju sa RTB-om“, rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski.

Mondoro se geološkim istraživanjima u svetu bavi od 1999. godine, a od 2011. godine istražuje u okolini Bora gde ima osam istražnih prostora.

Prve istražne radove kanadska kompanija je imala u Kini, gde je pobedila na tenderu za nalazište zlata u severoistočnom delu te zemlje.

To nalazište je pre preuzimanja bilo procenjeno na milion unci zlata, a nakon toga je, po obavljanju svih istražnih radova, njegova vrednost povećana na 10 miliona unci“. Mondoro je kasnije ponovo prodao ovaj rudnik kineskoj državnoj kompaniji i zahvaljujući toj transakciji došao u Srbiju i Bugarsku, navodi se u saopštenju RTB-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.