Kastrati grupa preuzima od Kineza aerodrom u Tirani?

TIRANA – Albanska grupa Kastrati navodno pregovara o preuzimanju koncesije za aerodrom u Tirani od kineskih ulagača, izveštava albanski portal Monitor.al.

Međunarodna vazdušna luka „Majka Tereza“ u Tirani (TIA) trenutno je jedini aktivan aerodrom u Albaniji, kojim od oktobra 2016. godine upravlja kompanija za investicije i upravljanje imovinom Čajna Everbrajt Limitid (CEL) sa sedištem u Hong Kongu.

Kastrati grupa pregovara o kupovini akcija od kineske firme Rial Fortres Prajvit Limitid, koja je 100-procentni vlasnik deonica TIA-e, i očekuje se da će transakcija biti završena narednih dana, navodi albanski portal, a prenosi Indikator.

Kastrati je najveća poslovna grupa u Albaniji, koja se bavi prodajom nafte i goriva, a posednjih je godina proširila poslovanje i na sektore osiguranja, građevinarstva i turizma. Ova grupa je takođe poznata po privilegovanom pristupu vladinim projektima.

Promet Kastratija je u 2019. godini iznosio oko 730 miliona evra, što je najbolja godina u istoriji grupe u kojoj je povećala prihode za oko 5,0 posto, navodi se u informaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.