U trendu

Kibid: Bebelac 3 sanitarno ispravan, počelo povlačenje proizvoda zbog deklaracije

BEOGRAD – „Bebelac 3 PreciNutri“ dodatak ishrani za malu decu na bazi mleka, potpuno je sanitetski ispravan, saopštila je danas kompanija Kibid doo, generalni distributer ovog proizvoda i istakla da je, u skladu s rešenjem inspekcije, započela proces povlačenja tog proizvoda zbog neusklađene deklaracije.

„Povodom pismenog rešenja Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja o povlačenju dijetetskog proizvoda Bebelac 3 PreciNutri – dodatka ishrani za malu decu na bazi mleka sa dodatnim vitaminima, oligosaharidima majčinog mleka i omega 3 masnim kiselinama, od 12 meseci starosti, neto 400 grama“, kompanija Kibid saopštila je da je odmah preuzela „sve mere iz rešenja“ i započela „proces povlačenja naznačenog proizvoda“.

„Istovremeno obaveštava sve korisnike da je Bebelac 3 potpuno sanitetski ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje“, navodi se u saopštenju Kibida.

Kako objašnjavaju u toj kompaniji, proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija.

„Na osnovu uočene neusaglašenosti u tekstu deklaracije na terenu na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri nedavno je izvršen nadzor sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja i tom prilikom, uočeno je da tekst deklaracije na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri ne odgovara u potpunosti odobrenom tekstu deklaracije od strane Farmaceutskog fakulteta“, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine. Kompanija Kibid će „u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju“.

„Kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe“, navelo je to preduzeće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.