U trendu

Kina objavila Belu knjigu: Razvoj energetike i u novoj eri

Kancelarija za informisanje pri Državnom savetu Kine objavila je Belu knjigu pod nazivom „Razvoj energetike u Kini u novoj eri“ u kojoj se navodi da država nepokolebljivo unapredjuje energetsku revoluciju i ostvaruje velike promene u proizvodnji i načinu korišćenja energetike, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

Kako je istaknto, „struktura proizvodnje i potrošnje energetike u Kini neprestano se poboljšava, efikasnost u korišćenju energetike je znatno povećana, a sposobnost u garantovanju energetske bezbednosti je i dalje pojačana, što daje važan oslonac za visokokvalitetan razvoj ekonomije, postizanje konačne pobede u borbi protiv siromaštva i svestranu izgradnju umereno prosperitetnog društva“.

U Beloj knjizi se navodi da Kina insistira na novom konceptu razvoja koji naglašava inovacije, koordinaciju, zeleni razvoj, otvaranje i zajedničko deljenje, unapredjuje visokokvalitetan razvoj, produbljuje strukturnu reformu na strani ponude i svestrano unapredjuje reformu načina potrošnje energije.

Pored toga, Kina sprovodi strategiju o razvoju vodjenu inovacijama i unapredjuje međunarodnu saradnju u oblasti energetike.

U Beloj knjizi se navodi da Kina, suočavajući se sa klimatskim promenama, ekološkim izazovima i drugim rastućim globalnim pitanjima, iznosi ideju o zajednici sa zajedničkom budućnošću čovečanstva i unapredjuje svestranu zelenu transformaciju svog ekonomskog i društvenog razvoja.

Kina, pored unapredjenja razvoja čiste energije u zemlji, aktivno učestvuje i u globalnom upravljanju u oblasti energetike, s ciljem da zajedno sa svim drugim zemljama pronadje novi pravac za održivi razvoj energetike.

Razvoj energetike u Kini u novoj eri ponudio je snažan oslonac za održiv i zdrav razvoj ekonomije i društva i daje pozitivan doprinos očuvanju svetske energetske bezbednosti, reagovanju na klimatske promene i unapredjenju rasta svetske ekonomije, navodi se u Beloj knjizi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.