U trendu

Kina objavila plan za promovisanje zajedničkog prosperiteta kroz digitalnu ekonomiju

Kina je objavila plan implementacije za olakšavanje zajedničkog prosperiteta kroz veću i bolju digitalnu ekonomiju, saopšteno je 25. decembra iz Nacionalnog biroa za statistiku.

Plan, koji su zajedno objavili Biro i Nacionalna komisija za razvoj i reforme, ima za cilj da se olakša detaljna integracija digitalnih tehnologija i realne ekonomije i reši problem neuravnoteženog i neadekvatnog razvoja putem digitalnih sredstava, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Do 2025. godine biće postignut pozitivan napredak u zatvaranju jaza između regiona, urbanih i ruralnih oblasti, različitih populacionih grupa, kao i u osnovnim javnim službama kroz razvoj digitalne ekonomije, navodi se.

Do 2030. godine postići će se znatan napredak u promovisanju zajedničkog prosperiteta kroz digitalnu ekonomiju, sa nizom inovativnih praksi o saradnji između istočnih i zapadnih regiona spremnih da budu replicirani i promovisani širom zemlje, dodaje se.

Plan je napravio aranžmane o četiri ključna aspekta, tačnije promovisanju koordiniranog regionalnog razvoja kroz digitalnu ekonomiju, unapređivanju digitalnog razvoja u ruralnim sredinama, unapređivanju digitalne konkurentnosti i olakšavanju inkluzivnog snabdevanja socijalnih usluga digitalnim sredstvima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.