U trendu

Kina organizuje međunarodni sajam da podstakne investicije i trgovinu

U gradu Sijamen, u istočnoj kineskoj provinciji Fuđijan, danas je otvoren 23. Kineski međunarodni sajam za investicije i trgovinu (CIFIT), sa ciljem podsticanja investicija i globalnog ekonomskog oporavka, javila je agencija Sinhua.

Četvorodnevni sajam, pod nazivom „Otvoreno i integrisano: Ključ za visokokvalitetni razvoj“, počeo je ceremonijom otvaranja i obuhvatiće niz aktivnosti, uključujući forume, seminare, izložbe i sesije i sesije poslovnog povezivanja.

Tokom skupa će biti objavljeni različiti istraživački izveštaji o investicijama.

Skup, koji se održava u prostoru od oko 120.000 kvadratnih metara, naročito je fokusiran na digitalnu ekonomiju, inteligentnu proizvodnju, zeleni i niskougljenični razvoj, i na revitalizaciju ruralnih oblasti.

Na izložbama učestvuje više od 1.000 organizacija i preduzeća iz celog sveta.

Uz prisustvo nekoliko međunarodnih organizacija, uključujući Organizaciju Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj, ove godine je došlo do povećanja i broja i nivoa učešća u poređenju sa prethodnim izdanjima.

Počasni gosti ovogodišnjeg sajma su Brazil, Srbija i Katar.

Sajam, čije je prvo izdanje održano 1997. godine, postao je važna platforma za podsticanje bilateralnih investicija i olakšavanje globalnog razvoja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar