U trendu

Kina planira značajno poboljšanje kvaliteta proizvodnje do 2027.

Kina ima za cilj da značajno poboljša svoje proizvodne kvalitete do 2027. godine, saopštilo je 20. decembra Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT).

U međuvremenu, sposobnosti proizvodnih preduzeća za upravljanje kvalitetom biće značajno poboljšane, jer se proizvodi sve više i više vrhunskih proizvoda, navodi se u smernici koju su zajednički izdali MIIT, Nacionalna komisija za razvoj i reformu i Nacionalna finansijska regulatorna administracija, prenosi Sinhua.

Smernice su istakle cetiri ključna cilja za preduzeća, uključujući povećanje njihovog znanja o kvalitetima proizvodnje, jačanje sposobnosti razvoja kvaliteta, promovisanje digitalizacije upravljanja kvalitetom i procenu sposobnosti upravljanja kvalitetom.

Kineski proizvodni sektor bio je prvi na svetu po veličini 13 uzastopnih godina 2022. godine, sa dodatom vrednošću ovog sektora koja je iznosila preko 30 odsto ukupne svetske, prema ključnom izveštaju pod nazivom Izveštaj o promociji globalnog lanca snabdevanja koji je objavio Kineski savet za promociju međunarodne trgovine u novembru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar