U trendu

Kina: Pružićemo Venecueli svaku vrstu pomoći koju možemo

PEKING – Kina je spremna da Venecueli pruži svaku vrstu pomoći koju može da ponudi, rekao je danas kineski premijer Li Kećijang venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru u Pekingu.

Li je Maduru, koji boravi u četvorodnevnoj poseti toj azijskoj zemlji, rekao da zvanični Peking podržava napore Venecuele za razvoj sopstvene ekonomije i poboljšanje životnog standarda građana, i da je spreman da dodatno pospeši poslovnu i trgovinsku razmenu, prenosi Rojters pozivajući se na izveštaje kineskih medija.

Na odvojenom sastanku sa kineskim predsednikom Sji Đinpingom, Maduro se zahvalio Kini na dugoročnom razumevanju i podršci.

Venecuela je spremna da sa Kinom „istraži metode za efikasno finansiranje“ i da unapredi saradnju sa Kinom u energetskom sektoru, rekao je Maduro, dok je kineski predsednik poručio da će Peking, kao što je i ranije činio, podržati napore venecuelanske vlade za stabilnošću i razvojem.

Kina je u protekloj deceniji obezbedila Venecueli kredite, gotovinu i investicije u ukupnoj vrednosti od preko 65 milijardi dolara, prenosi agencija AP.

Maduro će do nedelje boraviti u Kini na poziv predsednika Sjia.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.