U trendu

Kineska kompanija Sjamen er dodala floti prvi erbas

Sjamen er, koji ima najveću flotu boinga u Kini, dobio je svoj prvi avion erbas A321neo, čime je zvanično počeo režim rada flote sa dvostrukim brendom.

Avion, sa posebno dizajniranim logom “PRVI ERBAS  za SJAMENER“ na trupu, sleteo je prvog dana 2023. godine na međunarodni aerodrom Sjamen Gaoči. Kako prenosi Sinhua, avion ima ukupno 208 sedišta, uključujući osam sedišta u biznis klasi i 200 u ekonomskoj klasi.

Po isporuci, Sjamen er će obaviti probne letove za demonstraciju i verifikaciju rute pre nego što novi avion stavi u opticaj za komercijalne putničke usluge, kako se nada, u proleće 2023.

Sjiamen er je saobraćao uglavnom boing avionima od svog osnivanja 1984.  godine. Do 2022. godine, prevoznik je imao 164 boing aviona, uključujući seriju 737, seriju 787 i seriju 757.

Sa sedištem u Sjamenu, primorskom gradu u istočnoj kineskoj provinciji Fuđian, Sjamen er upravlja mrežom od preko 400 domaćih i međunarodnih vazdušnih linija.

U cilju boljeg obezbeđenja stabilnosti razvoja svoje flote, Sjamen er je potpisao prvi kupoprodajni ugovor sa Erbasom za 40 aviona serije A320 u septembru 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar