U trendu

Kineski Lanzhou: Želimo sa Ikarbusom da pravimo autobuse

BEOGRAD – Kineska kompanija Lanzhou Guangdong New Energy Automobile (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa Ikarbuso na projektovanju i izradi autobusa, rekao je danas predstavnik kompanije Gao Čao.

„Ikarbus je izuzetna kompanija u Evropi, koja će moći 2019. da napravi tri protiotipa inovativnih vozila“, rekao je Gao na Trećoj međunarodnoj konferenciji Beogradski strateški dijalog, pod nazivom „Inicijativa pojas i put na Balkanu“.

On je kazao da će Kina 2019. uložiti puno sredstava iz budžeta za razvoj autonominih vozila, kao i da u toj zemlji već uveliko radi na projektima za električna vozilia.

„Što se tiče Srbije, imamo veoma dobar utisak. Vaša zemlja ima bogate resurse. Takođe, to je bezbedna i stabilna zemlja na Balkanu, koja ima dobru geografsku poziciju. To su ključni razlozi zašto investiramo u Srbiji.

Gao kaže da je ta kompanija došla u Srbiju zato što smatra da su srpskom tržištu potrebna električna vozila.

„Postoji veliki potencijal za razvoj industrije u vašoj zemlji i mislim da je to ključ za razvoj Srbije. Hvala Vladi Srbije na podršci koju smo dobili“, dodao je Gao.

Sa tom velikom kineskom kompanijom je u Vladi Srbije ove godine potpisan Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede.

Cilj memoranduma je rekonstrukcija firme Ikarbus i strateško partnerstvo sa LGNEA u cilju poromovisanja, razvijanja i modernizacije automobilske industrije i proizvodnje autobusa i električnih autobusa u Srbiji.

Takođe, cilj memoranduma je rekonstrukcija firme Ikarbus i strateško partnerstvo sa LGNEA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.