U trendu

Kineski premijer se preduzetnicima iz zemlje i inostranstva

Kineski premijer Li Ćijang sastao se sa predstavnicima kineskih i stranih kompanija koji prisustvuju Godišnjoj konferenciji Boao foruma za Aziju u mestu Boao, u južnokineskoj provinciji Hainan.

Nakon što je saslušao izlaganja predstavnika, premijer im je izrazio zahvalnost za pažnju i podršku razvoju Kine, kao i za njihov pozitivan doprinos, navodi kineska agencija Sinhua.

Sve vrste kompanija, uključujući preduzeća finansirana iz inostranstva, svedočile su i doprinele brzom ekonomskom rastu Kine i dugoročnoj socijalnoj stabilnosti, rekao je Li.

Li je istakao da se nada da će svi preduzetnici igrati vodeću ulogu u jačanju poverenja i unapređenju očekivanja. Treba napomenuti da se, uprkos trenutnim poteškoćama, istorijski trend ekonomske globalizacije neće promeniti, da se čvrste osnove ekonomskog razvoja Kine neće promeniti, da se opšti pravac reforme i otvaranja neće promeniti, i da se izrazita snaga ogromnog tržišta Kine i kompletnog industrijskog sistema neće promeniti, kazao je.

Li je rekao da će stabilan napredak kineske modernizacije doneti više poslovnih prilika i razvojnih dividendi zemljama širom sveta, i da će ubrizgati veliku izvesnost u globalnu ekonomiju.

On je rekao da će kineska vlada nastaviti da obezbeđuje sve bolje okruženje i bolje usluge za razvoj različitih preduzeća. Kina će nastaviti da održava relativnu stabilnost u svojoj makro politici, da preuzima veću inicijativu za usklađivanje međunarodnih ekonomskih i trgovinskih pravila visokog standarda i da neguje poslovno okruženje svetske klase koje je tržišno orijentisano, zasnovano na zakonima i internacionalizovano.

Kina je uvek pridavala veliki značaj privlačenju i korišćenju stranih investicija, rekao je Li, dodajući da će Kina dodatno olakšati pristup tržištu, proširiti globalno orijentisanu mrežu zona slobodne trgovine i ostvariti postojan napredak u promovisanju visokokvalitetnog razvoja Inicijative „Pojas i put“.

„Ulaganje u Kinu jednako je biranju bolje budućnosti“, rekao je Li.

Predstavnici kompanija su rekli da je od 20. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine do ovogodišnje „dve sednice“ svet video odlučnost kineske vlade da unapredi svoje otvaranje na visokom nivou i naučne i tehnološke inovacije u zemlji, i da izgradi tržišno orijentisano, na zakonu zasnovano i internacionalizovano poslovno okruženje.

Dodali su da su spremni da posvećeno učestvuju u promovisanju visokokvalitetnog razvoja Kine, da povećaju ulaganja u Kinu, da ojačaju saradnju sa Kinom u različitim oblastima i da ostanu posvećeni sopstvenom dugoročnom razvoju u Kini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.