Kinezi zainteresovani za Telekom Srbije

Kineski telekom je zainteresovan za Telekom Srbije i sa predstavncima te kineske kompanije danas je u Vladi Srbije održan prvi sastanak, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da si Kinezi zainteresovani i da postoji mogućnost da otkupe tendersku dokumentaciju za privatizaciju Telekoma Srbije.

„Kineski telekom je zainteresovan za privatizaciju Telekoma Srbije i on se u ovoj fazi pojavljuje kao novi zainteresovani za kupovinu Telekoma“, rekla je Matićeva.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala državnog telekomunikacionog preduzeća Telekom Srbija,  a ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Oba reprezentativna sindikata Telekoma Srbije najavili su danas akcije za sprečavanje prodaje tog državnog preduzeća, protiv čega su, kako su istakli, svi zaposleni Telekoma i većina građana Srbije. 

Jedinstveni sindikat Telekoma Srbije i Sindikat Telekoma Srbije najavili su da će 11. novembra ispred Vlade „organizovati veliki protest“ protiv prodaje tog preduzeća, na koji su pozvale i sve građane koji se protive prodaji, kao i partnerska preduzeća.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se Telekom neće prodavati ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.