U trendu

Kinezi žele da grade na Žabljaku hotel od 100 soba

PODGORICA, 12. oktobra (Tanug) – Kineska kompanija „U-Tour“ zainteresovana je za investiranje u Sever Crne Gore, pre svega na Žabljaku, gde želi da gradi hotel od 100 soba po standardima hotelskog lanca „Meriot“, saopšteno je na sastanku predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsednika „U-Tour“ Feng Bina.

„Kineska turistička industrija je jako zainteresovana za Sever Crne Gore i s obzirom na broj kineskih turista koji posećuje vašu zemlju, smatramo da je pametna ideja imati hotele u ovom delu države“, kazao je Feng i dodao da Kinezi sve više razumeju Crnu Goru, a da im je na severu posebno interesantan most na Đurđevića Tari.

Konstatujući da u Crnoj Gori do sada nije bilo direktnih kineskih investicija, da su kineske kompanije prisutne kao izvođači radova na kapitalnom projektu auto puta, crnogorski premijer Marković je pozdravio interesovanje i nameru investiranja u turizam, prenosi RTCG.

On je dodao da će Vlada stvoriti pravne pretpostavke kako bi namera te kompanije da gradi hotel na Žabljaku mogla da se realizuje.

Kako navode iz Vlade Crne Gore, „U-Tour“ je najveća privatna turistička kompanija u Kini, a pored turizma se bave i međunarodnim finansiranjem, kao i ulaganjem u hotelske kapacitete.

„Grupacija je investirala u hotele u Japanu, Norveškoj, Švajcarskoj, a u svom vlasništvu imaju veliki broj turističkih agencija širom Evrope“, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao Feng, u Crnu Goru godišnje dođe 40-50.000 kineskih turista, a očekivanje je da se taj broj u narednih pet godina učetvorostruči.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za ulaganje u druge sektore, pre svega energetiku, u projekte vezane za obnovljive izvore energije, i poljoprivredu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar