U trendu

Kisic: Inspekcija lane obavila vise od 63.000 nadzora

BEOGRAD – Inspekcija rada lane je obavila 63.670 nadzora od čega se više od polovine odnosilo na oblast bezbednosti i zaštite na radu, izjavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsedavajuća republičkog Socijalno-ekonomskog saveta (SES) Darija Kisić.

Ona je na konferenciji za novinare posle sednice SES-a rekla da se, osim o Izveštaju inspektorata rada, razgovaralo i o platformi za učešće naše delegacije na Međunarodnoj konferenciji koju posle dvogodišnje pauze izazvane pandemijom, organizuje Međunarodna organizacija rada (MOR).

Ministarka je, kao i ostali članovi SES-a, radnicima čestitala predstojeći praznik rada, 1.maj, a predstavnici sindikata i poslodavaca u ovom telu su odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućnosti da se minimalna cena rada utvrđuje dva puta godišnje, rekli da se ne protive ovoj inicijativi.

Ukazali su, međutim, da je to ove godine teško izvodljivo, jer je Vlada Srbije sada u tehničkom mandatu, a kako je navela predsednica UGS-a „Nezavisnost“ Čedanka Andrić, ovo pitanje bi trebalo da bude jedna od prvih tema nakon formiranja nove Vlade Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar