U trendu

Kisić:Inspekcija utvrdila da u Šinvonu nije bilo prekršaja

BEOGRAD – U niškom Šinvonu nije bilo vanrednog otpuštanja radnika, ništa se nije dogodilo iznenada, i nije pronađen nijedan prekršaj, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepvačević.

Ona je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES) rekla da je inspekcija rada utvrdila da je kod 205 zaposlenih u tom preduzeću istekao ugovor a da je njih 28 sporazumno prekinulo ugovor o radu.

„Svi su rešenja dobili lično, a SMS koji se pojavio u javnosti bio je samo obaveštenje“, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da u tom preduzeću koje je imalo 233 zaposlena ni u jednom momentu nije došlo do prekršaja.

Inspekcija rada poslodavca u Šinvonu nije proveravala po žalbi ili prijavi, jer ministarstvo nijednu nije dobilo, već posle objava u javnosti.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i član SES-a Goran Milić rekao je da ta sindikalna centrala nije dobila ništa zvanično od zaposlenih u tom preduzeću.

Predsednik UGS Nezavisnost i član SES-a Zoran Stoiljković istakao je da će slučajeva otpuštanja biti sve više ako ne bude novih mera pomoći Vlade Srbije privredi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.