KMV i PepsiCo zajedno kupuju kompaniju Knjaz Miloš

Karlovarske Mineralne Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvodjač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš, saopšteno je danas.

Ta transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i druge.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom trećeg kvartala 2019. godine, posle procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju PepsiCo.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Arandjelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i jedan je od najvećih proizvodjača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. Od 2015. godine je u vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners iz Londona.

PepsiCo i KMV uspešno saradjuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMV je proizvodjač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj, Madjarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Madjarskoj.

KMV grupacija ima 2.400 zaposlenih i rukovodi fabrikama u Češkoj, Austriji, Madjarskoj i Bugarskoj. Izvozi u više od 20 zemalja.

Kompanija PepsiCo je imala više od 64 milijarde dolara neto prihoda u 2018. godini.

„Novi partnerski poduhvat potvrdjuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače“, izjavio je generalni direktor kompanije KMV Aleksandro Paskvale (Alessandro Pasquale).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.