U trendu

Kojcic: Izmenom uredbe vlada zastitila poljoprivrednike

BEOGRAD – Vlada je Uredbom o ograničenju maloprodajne cene derivata, koje svakog petka objavljuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, obezbedila stabilno snabdevanje derivatima i zaštitila domaće tržište i potrošače, izjavio je danas pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić.

Pored toga, Kojić je dodao da je izmenama uredbe vlada ograničila cenu na 179 dinara po litru za poljoprivrednike i omogućila točenje goriva u kanistere za potrebe radnih mašina, poljoprivredne mehanizacije, viljuškara, agregata, čime je, navodi, zaštitila i poljoprivrednike.

On je podsetio da cene sirove nafte i derivata usled energetske krize i najnovijih dešavanja u Ukrajini beleže konstantan rast.

„Svedoci smo da se i u celoj Evropi dešava nekontrolisan rast cena derivata i sirove nafte i to se menja na dnevnom nivou. Vlada je uvela i meru smanjenja akciza u visini od 20 odsto, što je takođe doprinelo stabilizaciji tržišta derivatima“, rekao je Kojčić, a saopšteno iz Ministarstva rudarstva i energetike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.