U trendu

Koktelom dobrodošlice neformalno otvoren jubilarni 30. KBF

KOPAONIK – Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum, koji će ove godine, prema najavama organizatora Saveza ekonomista Srbije, biti održan u impresivnom formatu, neformalno je sinoć otvoren koktelom dobrodošlice.
Učesnicima i gostima dorodošlicu je u ime organizatora poželeo predsednik SES-a Aleksandar Vlahović koji je podsetio da KBF odlikuje tradicija i kontinuitet rasta, što je, jedinstveno na našem prostoru poznatom po diskontinuitetima i zaokretnima.
Poptredsednik MK grupe Aleksandar Kostić izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine domaćini tako izuzetno uspešnog KBF.
Kostić je organizatorima čestitao na tri decenije uspešnog postojanja KBF, koji će, kako je dodao, prema svemu što je čuo, oboriti rekord i po broju učesnika.
Jubilarni 30. Kopaonik biznis forum održava se od 5. do 8. marta, u hotelu „Grand“ na Kopaoniku.

Vlahović je naglasio da će danas biti više reči o podacima vezanim za KBF, a kako je ranije saopšteno, kroz Forum je za proteklih 30 godina prošlo više od 15.000 učesnika, održano je više od 400 panela, sa oko 4.000 panelista.
Prema ranije saopštenim podacima, za učešće na ovom jubilarnom 30. KBF prijavljeno je oko 200 govornika, koji će učestvovati na 34 panela, tri plenarne sesije i četiri specijalna događaja.
Centralna tema KBF je „Otpornost ekonomije u neizvesnim vremenima-Ključni izazovi za Srbiju i Zapadni Balkan“.
U radu Foruma učestvovaće guverner NBS Jorgovanka Tabaković, koja će imati uvodno izlaganje, zatim većina ministara u Vladi Srbije iz ekonomskog dela, a na kraju će, kao i obično, govoriti premijerka Ana Brnabić.
Od ministara na skupu će učestvovati ministar finansija Siniša Mali, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar privrede Rade Basta, ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja Jelena Begović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Na KBF će se govoriti o prognozama ekonomske aktivnosti za Zapadni Balkan i Srbiju, digitalizaciji, industriji 4.0, zatim spremnosti za prihvat „generacije Z“ od strane poslodavaca, sektoru osiguranja u vremenima krize, energetskoj bezbednosti, ulozi žena u biznisu,
Posebni paneli biće posvećeni malim i srednjim preduzećima i zdravstvenom sistemu.
„Očekujemo 1.500 učesnika, dolazak delegacija privrednika iz Makedonije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Mađarske. Na Forumu će biti svi najznačajniji srpski privrednici iz bankarskog, osiguravajućeg, IKT sektora, turizma, trgovine, poljoprivrede, farmaceutske industrije. Govoriće i predstavnici javnih preduzeća, domaći i strani ekonomski teoretičari“, naveo je Vlahović.
Dodao je da će na KBF učestvovati i više ambasadora zemalja članica Evropske unije i ambasador SAD, predstavnici akademske zajednice, međunarodnih finansijskih institucija, privrednici, kao i predstavnici privrednih komora regiona.
Vlahović kaže da je želja organizatora da KBF ostane platforma za argumentovanu raspravu i kritičku analizu urađenog, kao i mesto poslovnog povezivanja i susreta, a pre svega dijaloga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.