U trendu

Komercijalna banka doprinela ekonomskom oporavku od pandemije

BEOGRAD – Komercijalna banka od početka pandemije isplatila je gotovo 103 miliona evra direktne državne pomoći građanima, više od 100 miliona evra na ime kredita iz garantne šeme, osigurala sprovođenje tri moratorijuma i kroz dva projekta podržala domaćinstva, mala i srednja preduzeća, čime je doprinela sprečavanju dugoročne štete po privredu Srbije.

Rezultati Komercijalne banke, koja je članica NLB grupe, predstavljeni su na panelu pod nazivom „Put za vođenje ekonomije i bankarstva kroz tokove pandemije“ na 21. Beogradskom ekonomskom forumu.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke Dejan Janjatovići naveo je da osim što nastoji da osigura uspešniju finansijsku budućnost svojim klijentima, banka ima i kapacitet da sistemski unapređuje uslove života i rada u regionu u kom posluje.

„Naše aktivnosti su sveobuhvatne i kreću se od aktivnog učešća u cirkularnoj ekonomiji ESG inicijativama, do digitalizacije umrežavanja i olakšavanja poslovanja za sve poslovne subjekte u regionu. Jedna od prilika je energetska transformacija kao siguran put ka ekonomskom oporavku i generisanju novih radnih mesta, dok je druga prilika i strateško opredeljenje banke digitalna transformacija, koja podrazumeva optimizaciju resursa i energije, koja donosi bolje poslovanje na svim nivoima“, rekao je Janjatovih.

Komercijalna banka je najavila da će svojim primerom nastaviti da pokazuje koliko banke mogu samostalno i kao partneri državnog, privatnog, nevladinog i medijskog sektora da utiču i unapređuju zajednicu u kojoj posluju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar