U trendu

Komisija odobrila prijave sva tri ponuđača za Galeniku

Komisija za sprovodenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku, odobrila je danas, nakon otvaranja ponuda, prijave sva tri ponuđača, objavilo je Ministarstvo privrede.

Sva tri ponuđača za strateško partnerstvo u Galenici, ispunila su uslove, nakon što su dva puta dopunjavali dokumentaciju.

„S obzirom da su prijave svih ponudaca blagovremene i potpune, Komisija je otvorila finansijske ponude“, objavilo je Ministarstvo.

U trci za Galeniku i dalje su Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

U narednom periodu Komisija će sprovesti analizu ponuda i utvrditi predlog rang liste koji će dostaviti Vladi Srbije na usvajanje.

Predlog rang liste se utvrđuje primenom kriterijuma koji se odnose na ponuđeni iznos dokapitalizacije za sticanje 25 odsto kapitala Galenike.

Predloženi procenat prodajne cene koji će pripasti Republici Srbiji i Akcionarskom fondu prilikom zajedničke prodaje akcija u Galenici sa strateškim partnerom, kao i predloženi minimalni broj zaposlenih koje će Galenika imati dok traje strateško partnerstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.