U trendu

Komisija pokrenula postupak protiv Mat Real Estate

BEOGRAD – Komisija za zaštiti konkurencije pokrenula je postupak, po službenoj dužnosti, protiv privrednog društva Mat Real Estate radi ispitivanja koncentracije, koja je sprovedena iako nije odobrena u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije.

Ta koncentracija je, prema osnovanoj pretpostavci, nastala sticanjem kontrole od strane Mat Real Estate nad Akcionarskim duštvom za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva Radijator iz Beograda u stečaju, a sada Radijator d.o.o. Zrenjanin, objavila je Komisija na sajtu.

Kako je navedeno, Komisija će u ispitnom postupku oceniti Zakonom propisane kriterijume (čl.19 ŽK) kojima se utvrđuje dozvoljenost koncentracije, a naročito, okolnost da se radi o sprovedenoj, a neprijavljenoj koncentraciji, što je bila obaveza učesnika na tržištu.

Komisija navodi da je zakonom propisano da su koncentracije učesnika na tržištu dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Srbije, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja.

Komisija će utvrditi i bitne činjenice, dokaze i ostale elemente na kojima će zasnovati svoju odluku u pogledu eventualnog određivanja mere zaštite konkurencije, odnosno mere dekoncentracije.

Zaključkom kojim je pokrenut postupak, pozivaju se sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju pravilnog činjeničnog stanja u ovom postupku da ih neodložno dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska br. 25/IV, Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar