U trendu

Komisija uslovno izuzela ugovore između Telekoma i Telenora

BEOGRAD – Savet Komisije za zaštitu konkurencije uslovno je izuzeo ugovore zakljucene izmedu društava Telekom Srbija a.d, Beograd i Telenor d.o.o. Beograd, koji se odnose na korišćenje optičke infrastrukture, uz nalaganje mera i rokova za njihovo izvršenje.

„Zbog iskazanog interesovanja javnosti, nepotpunih i netačnih informacija iznošenih tokom postupka, Komisija će u cilju tačnog informisanja objaviti kompletna rešenja sa obrazloženjima koja ne sadrže zaštićene podatke čim se ispune procesni uslovi za to, odnosno odluci o zahtevima pomenutih društava za zaštitu podataka (cl. 45. Zakona o zaštiti konkurencije)“, navela je Komisija u saopštenju.

Komisiji za zaštitu konkurencije krajem januara je saopštila da su joj se obratile kompanije Telekom Srbija a.d. i Telenor Srbija sa zahtevom za pojedinačno izuzeće.

„Kako bi sprečili dalje pogrešno informisanje javnosti, ističemo da ovde nije reč o koncentraciji (spajanju) dva ili više tržišna učesnika vec o izuzecu od zabrane ugovora o ogranicenoj i definisanoj poslovnoj saradnji u odredenom segmentu poslovanja. Napominjemo da je Komisija i u svojoj dosadašnjoj praksi (Izuzeti sporazumi) vec postupala po zahtevima za pojedinacno izuzece ugovora zakljucenih izmedu ucesnika aktivnih na tržištu elektronskih komunikacija Telenor – VIP mobile, Telenor – SBB, itd“, navela je Komisija u tom saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.