U trendu

Kompanija A1 Srbija izdvaja 10 miliona dinara za podršku zdravstvu, obrazovanju i ekologiji

Telekomunikaciona kompanija A1 Srbija (bivši Vip mobajl) objavila je danas da pokreće program društvene odgovornosti „Svet kakav želiš“ u okviru kojeg će izdvojiti 10 miliona dinara za podršku projektima u oblasti javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije.

Kako su istakli iz kompanije, gradjani će biti pozvani da pruže doprinos u odabiru inicijativa osmišljenih da svet učine boljim mestom.
„Naša odgovornost prema zajednici u kojoj se razvijamo podrazumeva da imamo sluha za pitanja od opšteg interesa, da preuzimamo inicijativu, nudimo i podržavamo inovativna rešenja. Naš novi program ‘Svet kakav želiš’ će se praktično nadovezati na ono što smo do sada radili za dobrobit zajednice, jer su ove tri oblasti godinama bile u fokusu našeg društveno odgovornog delovanja“, rekao je generalni direktor A1 Srbija i A1 Slovenija Dejan Turk.

Kompanija A1 Srbija će uskoro saopštiti koji poduhvati iz oblasti ekologije, obrazovanja i javnog zdravlja će dobiti finansijsku podršku, kao i načine na koji gradjani mogu da se uključe u program „Svet kakav želiš“.

Pored Dejana Turka u diskusiji su učestvovali Larisa Grizilo, glavni direktor ljudskih resursa i komunikacija, A1 Srbija i A1 Slovenija, Darko Soković, partner u regionalnoj organizaciji Propulsion, Vladimir Đurđević, meteorolog i profesor na Fizičkom fakultetu, Anđelka Grujičić, lekarka u oblasti javnog zdravlja i specijalistkinja socijalne medicine, Nemanja Đorđević, naučni komunikator i ekspert za obrazovne politike, Petar Laušević, koordinator edukativnih projekata Centra za promociju nauke i istraživač u Institutu „Vinča“, Tamara Kojić, pokretačica inicijativa Rok kamp za devojčice i Kilometar kose, kao i novinar Galeb Nikačević Hasci-Jare koji je bio moderator ovog onlajn događaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.