U trendu

Kompanija Ekoluks u Požarevcu traži 200 radnika

POŽAREVAC – Kinesko-belgijska kompanija „Ekoluks“, koja se bavi reciklažom plastike, pre oko godinu dana zakupila je oko 15.000 kvadratnih metara hale u nekadašnjoj požarevačkoj „Šećerani“, do sada je investirala oko pet miliona evra u pokretanje proizvodnje i zaposlila oko 100 radnika, a ima potrebu da uposli još 200.

Kako se navodi na sajtu grada Požarevca, reč je o radnicima bez kvalifikacija, koji spadaju u kategoriju teško zapošljivih, a takvih radnika je, ističu, najviše na listi Nacionalne službe za zapošljavanje, oko 35 odsto.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović očekuje da će, kada „Ekoluks“ bude radio punim kapacitetom, broj najteže zapošljivih radnika u Požarevcu značajno opasti.

Osim toga, dodaje Spasović, ta kompanija ima potrebe i za zapošljavanjem obučenih radnika tehničke struke, pre svega mašinskih tehničara.

Direktor „Ekoluksa“ Julin Vang pozvao je sve zainteresovane koji žele da rade da se prijave za posao i dodao da je plata veća od minimalne zarade, a ko prebaci normu biće dodatno stimulisan.

Navodi da će radnici imati i plaćen prevoz, a treća smena je za 20 odsto više plaćena.

Kompanija „Ekoluks“ posluje po svim ekološkim standardima, po takozvnoj zelenoj tehnologiji, bavi se reciklažom plastike, a na sajtu grada se navodi da će njeno poslovanje značajno unapredi reciklažu plastike i u Požarevcu i u Srbiji, što će uticati na smanjenje zagađenja životne sredine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.