U trendu

Kompanija Hemofarm donirala 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru KCS

Farmaceutska kompanija Hemofarm danas je donirala 20 savremenih medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije (KCS), čija je vrednost 4,6 miliona dinara.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger rekao je da će kreveti biti korišćeni u prostoru intenzivne nege Urgentnog centra.

„Za pacijente Urgentni centar predstavlja prva i glavna vrata na koja mogu da zatraže pomoć kada su životno ugroženi. Prioriteta je mnogo, ali se mi trudimo da pomognemo tamo gde je pomoć najurgentnija“, kazao je Zeliger.

Po njegovim rečima, bolnicama u Srbiji je neophodna dobra oprema kako bi svoje usluge obavljale profesionalno.

„Nadam se da će naša pomoć pacijentima omogućiti bolji kvalitet lečenja i istovremeno olakšati rad zdravstvenih radnika“, ocenio je Zelinger.

Direktor Urgentnog centra KCS Marko Ercegovac rekao je da je Hemofarm donacijom pokazao visok stepen odgovornosti prema zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

„Osnovni cilj Ministarstva zdavlja i Kliničnog centra Srbije je da se postignu bolji uslovi lečenja pacijenata. Sa novim savremenim krevetima koje smo dobili bliži smo tom cilju“, rekao je on.

Hemofarm je i u 2017. donirao krevete Urgentnom centru KCS, a ove godine ukupna pomoć te farmaceutske kompanije zdravstvenim ustanovama u Srbiji je 24 miliona dinara. 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar