U trendu

Kompanija Jetel: Mreža postala 100 odsto zelena

Kompanija Jelet (Yettel) objavila je danas Izveštaj o održivom poslovanju za 2022. godinu u kojem je navedeno da je mreža tog mobilnog operatora postala 100 odsto „zelena“.

U 2022. godini Jetel je postao prva mobilna mreža u Srbiji koja koristi isključivo energiju iz obnovljivih izvora, za šta ima potvrdu nadležnih institucija.

Takođe, 29 od 131 Jetel prodavnica koristi električnu energiju iz obnovljivih izvora.

Kroz uslugu Eco Bonus, u ime Jetel korisnika prikupljeno je i reciklirano 9.627 kilograma papira/kartona i 20.130 kilograma plastike, objavljeno je u Izveštaju o održivom poslovanju.

Istaknuto je da se više od 64 odsto individualnih korisnika opredelilo za opciju elektronskog računa, što je doprinelo da se u teoriji sačuva više od 7.000 stabala.

U 2022. godini u okviru programa reciklaže sakupljeno je i predato na reciklažu više od 420 hiljada uređaja, dok je na kraju 2023. taj broj gotovo 600 hiljada.

Žene su prošle godine činile 59 odsto zaposlenih u Jetelu, a one se nalaze i na 29 odsto pozicija u izvršnom menadžmentu.

Na poslovima u oblasti tehnologije radilo je 70 žena na različitim nivoima, od juniorskih do menadžerskih.

Postavljanjem trećeg 3D modela murala za slepe i slabovide osobe u Beogradu zatvoren je projekat „Umetnost u prolazu“.

Cilj ovog projekta, koji su 2021. godine započeli Street Art Belgrade i Jetel fondacija, bio je da na inovativan način približi uličnu umetnost slepim i slabovidim osobama kroz postavljanje modela urađenih 3D tehnologijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar