U trendu

Kompanija MK Agrikulture dobila najznačajnije priznanje Privredne komore Vojvodine

Dobitnik najznačajnije godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine „Kosta Mirosavljević“ za uspešno poslovanje i postignute rezultate u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu je kompanija MK Agriculture iz Novog Sada koja posluje u okviru MK grupe, saopšteno je danas.

„Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je ove godine MK Agriculture proglašen za najuspešnije privredno društvo iz oblasti poljoprivrede. Izražavam svoju zahvalnost na činjenici da je Privredna komora Vojvodine primetila naša ostvarenja i prepoznala trud i vrednosti koje delimo. Ova nagrada biće nam dodatni podstrek da idemo u korak sa svetskim trendovima uz investicije MK grupe u digitalizaciju i podizanje produktivnosti“, navela je MK grupa u saopštenju.

Na tržištu je, kako je navedeno, sve više proizvoda fabrike za preradu povrća „Flora“ koja posluje u sastavu MK grupe jer je izgradjena moderna fabrika sa godišnjim kapacitetom prerade više od 12.000 tona.

Jabuke iz kompanije Agrounija izvoze se u 25 zemalja na tri kontinenta, zahvaljujući ulaganju od više od četiri miliona evra u najmoderniju opremu za kalibraciju i pakovanje i antifrost sistem u jabučnjaku.

MK grupa je investirala prošle godine i u kupovinu sistema za automatsku mužu na farmi krava u Bečeju sa 2.000 grla, čime je omogućeno postizanje izuzetnih proizvodnih rezultata, te je tako godišnja proizvodnja mleka trenutno 10 miliona litara.

Nagrade MK Agriculture i drugim najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima uručene su na svečanosti povodom 104. godišnjice postojanja Privredne komore Vojvodine.

Tom prilikom priznanja su dodelili predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar