U trendu

Kompanija MK Groupa dobitnik 'Diplomacy&Commerce awards' nagrade

Kompanija MK Groupa objavila je danas da je dobitnik „Diplomacy&Commerce awards“ nagrade za Najbolju Društveno odgovornu kompaniju, koju šestu godinu zaredom dodeljuje „Diplomacy&Commerce magazin“.

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije, bilateralnim komorama i poslovnim asocijacijama, „Diplomacy&Commerce“ nagradjuje pojedince, kompanije i organizacije koje se posebno ističu u oblasti društvene odgovornosti, a nagrada za Najbolju društveno odgovornu kompaniju, koja je ove godine otišla u ruke MK Grupe, dodeljuje se kao priznanje kompanijama u doprinosu za unapredjenje privrednog ambijenta, ali i društva, kako bi bili bolje mesto za život i rad.

„Društveno odgovorno poslovanje jedan je od fokusa kompanije MK Grupa i posle velikog broja uspešno sprovedenih aktivnosti, mogu slobodno da kažem njen zaštitni znak. ‘Diplomacy&Commerce’ nagrada nam je donela još jednu potvrdu da su naše društveno odgovorne aktivnosti prepoznate, kako od strane stručne javnosti, tako i od strane medija, pored nesumnjivog značaja koje imaju za zajednicu u kojoj poslujemo“, istakla je direktor sektora korporativnih poslova kompanije MK Grupe Aleksandara Stojanović.

Ona je navela da će aktivnosti MK Grupe i u narednom periodu biti usmerene na obrazovanje, brigu o mladima i podršku porodici, kako i u Srbiji, tako i u celoj Jadranskoj regiji u kojoj ta kompanija zapošljava 6.000 ljudi.

Članovi žirija za dodelu ovogodišnjih nagrada „Diplomacy and Commerce“ bili su predstavnici 11 bilateralnih komora i poslovnih udruženja u Srbiji, na čelu sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

„MK Grupa nije samo jedan od najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji i regionu, već i jedan od lidera u društvenoj odgovornosti – prema svojim zaposlenima i njihovim porodicama, zajednici u kojoj posluje, poslovnim partnerima, dobavljačima, kompanijama u svom lancu vrednosti“, kazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, MK Grupa u Srbiji godinama gradi prijateljsko poslovno okruženje i pokreće društveno odgovorne projekte, poput podrške zdravstvenim radnicima tokom pandemije ili porodicama zaposlenih kao podsticaj radjanju, a sada je i kroz podršku porodilištima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, „na najbolji i najhumaniji način povezala ceo region“.

Istaknuto je i da na godišnjem nivou, kompanija MK Grupa izdvaja iznos od milion evra za realizaciju društveno odgovornih projekata, zbog čega je, kako je navedeno, prepoznata ne samo kao poslovni lider na regionalnom tržištu, već i kao jedan od najodgovornijih kompanija.

MK Grupa brine o 123 zajednice u kojima posluje i kontinuiranim dugoročnim ulaganjima utiče na rešavanje brojnih društvenih izazova, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.