U trendu

Kompanija Rivijan za proizovdnju e-vozila otvorila tehnološki centar u Beogradu

BEOGRAD – Američki proizvođač električnih vozila Rivijan svečano je danas otvorio tehnološki centar na Novom Beogradu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučić.

Otvaranju prisustvuje i ministarka nauke Jelena Begović, potporedsednica kompanije za akviziciju talenata Cindy Nicola i viši potpredsednik za razvoj softvera Wašym Bensaid, kao i ambasador SAD Kristofer Hil.

Kompanija je saopštila da je do danas pristiglo nekoliko stotina prijava za posao u centru u Beogradu, od čega je najviše interesovanja bilo za radna mesta u okviru mapiranja, infotejment, ADAS (napredni sistem za pomoć vozaču) i IT usluga.

Naveli su da su prvi zaposleni počeli sa radom prethodnih dana, kao i da će Rivijan u narednim nedeljama i mesecima širiti svoj tim u Beogradu.

Rivijan će, kako je ranije najavljeno, pre kraja ove godine otvoriti 200 radnih mesta za inženjere, a onda 1.000 radnih mesta.

Rivijan sa sedištem u Kaliforniji, poznat po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Kompanija će u Srbiji, kako je ranije objavljeno, poslovati pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd.

Kompanija Rivian je osnovana 2009. i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila.

Prvi modeli vozila su R1T, „pick-up truck“ sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika.

Kako su mediji objavili, ta vozila su kombinacija odličnih performansi, upotrebne vrednosti i efikasnosti.

Vozila R1T i R1S opremljena su naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar