U trendu

Kompanija Stellantis izabrala novo rokovodstvo

AMSTERDAM – Kompanija Stellantis imenovala je tim glavnih rukovodioca, kao i devet posebnih komiteta koji će se baviti učinkom i strategijom na nivou kompanije.

Grupacije Fijat Krajsler (FCA) i Pežo-Sitroen (PSA) danas su objavile spajanje u novu kompaniju Stellantis na čijem će čelu biti glavni izvršni direktor kompanije Stellantis Karlos Tavares koji je rekao da je tim spajanjem napravljena jedan od najvećih proizvođača koji će povećati prisustvo na tržištu.
Fijat Krajsler i Pežo-Sitroen su odlučili da udruže snage kako bi se lakše izborili s izazovima u autoindustriji, kao što su troškovi finansiranja tehnologija za proizvodnju ekološki čistijih vozila i tržišna kriza izazvana globalnom pandemijom.

Komapnija Stellantis formirala je posebne komitete: Strateški savet, Analiza poslovanja, Komitet za globalni program, Industrijski komitet, Komitet za alokacije, Komitet za regione, Komitet za brend, Analiza stila, Analiza brenda.

Tavares rekao je da imenovani tim izuzetno konkurentan, posvećen i dobro uravnotežen i da će iskoristiti svoje kombinovane veštine i različita iskustva da usmeri Stellantis tako da postane izuzetna kompanija.

Među izabranim rukovodiocima su direktor Stellantis za Ameriku Majk Menli, direktorka korporativog globalnog odeljenja Silvija Verneti, glavni direktor za poslovni učinak Emanuel Delej, glavni direktor za softver Ives Bonefont, glavni direktor za podružnice Filipe de Rovira.

Regionalni glavni izvršni direktori su Maksim Pikat (region Evrope), zamenik David Mele, izvršni direktor za Evroaziju Havijer Dučemin, za Severnu Ameriku Mark Stjuart,
za Južnu Ameriku Antonio Filosa, za Bliski Istok i Afriku Samir Čefran, za Kinu Gregoar Olivije, za Indiju i Aziju-Pacifik Karl Smajli, za region Asean Kristof Musi.

Za glavnog izvršnog direktora brenda Jeep imenovan je Kristijan Munije, za brendove Ćrysler i DodgeTimoti Kuniskis, za RAM Majk Koval.

Za brend Citroen zadužen je Vinsent Kobi, a za Fiat & Abarth Olivije Fransoa.

U timu rukovodilaca su i Mišel Lošeler (Opel & Vauxhall), Linda Džekson (Pežo, Žan-Filip Imparato (Alfa Romeo), Beatris Fuše (DS), Luka Napolitano (Lancia), David Graso (Maserati), Bridžit Korteu (Free2Move), Đakomo Kareli (Leasys).

Kompanija Stellantis je jedan od vodećih proizvođača automobila i pružaoca mobilnosti na svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.