U trendu

Kompanija Sunoko donirala novčana sredstva bolnici u Sremskoj Mitrovici

Kompanija Sunoko, članica MK grupe, saopštila je danas da je donirala novčana sredstva Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici za nabavljanje servera za bazu podataka i na taj način pomogla funkcionisanje ove ustanove koja pruža usluge zdravstvene zaštite za 350.000 stanovnika Srema.

Direktor kompanije Slobodan Košutić rekao je, kako se navodi, da je Sunoko kroz svoje svakodnevno poslovanje i kroz različito društveno odgovorne aktivnosti, strateški posvećen razvoju vojvodjanskih regija u kojima posluje.

„Ovom donacijom želimo da pomognemo da žitelji Srema, medju kojima su naše kolege iz proizvodnog centra u Pećincima i njihove porodice, imaju moderne zdravstvene ustanove koje će im pružati adekvatnu pomoć“, rekao je Košutić.

Direktor Opšte bolnice Živko Vrcelj zahvalio je i istakao da je rad servera od presudnog značaja za dalje funkcionisanje, kako u samoj ustanovi, tako i u komunikaciji sa ostalim nivoima zdravstvenog sistema.

„Podrška kompanije Sunoko, ne ogleda se samo u omogućavanju neometanog svakodnevnog poslovanja bolnice, već i stvaranju dobre osnove za naše sledeće digitalne korake kroz pridruživanje jedinstvenom informacionom zdravstvenom sistemu Srbije, čime ćemo povećati kvalitet usluga za naše pacijente“, kazao je Vrcelj.

Kompanija Sunoko je samo u poslednjih godinu dana uložila više od tri miliona dinara u razvoj lokalne zajednice, od donacija računarske opreme, do ulaganja u razvoj saobraćajne infrastrukture u Sremu, navedeno je u saopštenju.

„MK grupa je posvećena poboljšanju uslova dijagnostikovanja, lečenja i nege u okviru domaćeg zdravstvenog sistema i zbog toga je jedan od osnivača fondacije ‘Magnet za ljubav’, na čiju inicijativu je sakupljeno 400.000 evra za kupovinu prateće opreme za Dečiju bolnicu u Novom Sadu“, piše u saopštenju.

Kompanija Carnex (Karneks), članica MK grupe, obezbedila je sredstva u vrednosti 70.000 evra za izgradnju i opremanje operacione sale za carski rez na porodiljskom odeljenju Opšte bolnice Vrbas.

U poslednjih pet godina poslovanja, MK grupa je sprovela 500 društveno odgovornih projekata kroz koje je donirano četiri miliona evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.