U trendu

Kompanija „UnitCargo“ obeležila godišnjicu rada u Srbiji

BEOGRAD – Austrijska kompanija za transport i logistiku „UnitCargo“ obeležila je večeras u Beogradu godišnjicu rada u Srbiji, a njen direktor, Davor Sertić, najavio je da će kompanija u naredne tri godine u našoj zemlji otvoriti logistički magacin, zaposliti oko 30 radnika i dostići promet od 10 miliona evra.

„Ja sam veoma zadovoljan poslovanjem u Srbiji. Srbija je dobro mesto za investiranje. U vašoj zemlji vidimo veliki potencijal, zato ćemo nastaviti da ulažemo u nove tehnologije i digitalizaciju“, rekao je Sertić za Tanjug.

Osim toga, Sertić je pohvalio i srpske radnike, za koje je kazao da su dobri poznavaoci stranih jezika, što je od velikog značaja za kompaniju „UnitCargo“ koja posluje na međunarodnom nivou.

„Iako je tek prošle godine otvorena kancelarija sa sedištem u Novom Sadu, kompanija „UnitCargo“ je od svog osnivanja, znači već 15 godina, aktivna na teritoriji Srbije kroz saradnju sa klijentima. Srpsko tržište ima izuzetan značaj za nas, jer leži u samom srcu transportnog koridora koji se proteže od Skandinavije do grčkih ostrva“, poručio je Serić.

Zbog toga je, kaže, cilj kompanije da u Srbiji, ali i na prostoru bivše Jugoslavije, bude među prve tri vodeće transportne kompanije, kao što su tu učinili u svim zemljama u kojima imaju predsedništvo.

Pored glavnog sedišta u Beču i predstavništva u Novom Sadu, kompanija „UnitCargo“ ima kancelarije i u Slovačkoj, Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Obeležavanju godinu dana rada te austrijske kompanije u Srbiji, prisustvovao je i ambasador Austrije u našoj zemlji Nikolaus Luteroti koji je kazao da je Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, što pokazuje podatak da u Srbiji posluje 400 austrijskih kompanija u kojima radi 18.000 ljudi.

„U razgovoru sa austrijskim investitorima mogao sam da zaključim da su oni veoma zadovoljni ulaganjem u Srbiju, a tome posebno doprinosi dobra makroekonomska situacija, stabilna fiskalna politika, ekonomski rast i, posebno, približavanje Srbije Evropskoj uniji“, primetio je Luteroti.

Ambasador je ocenio da je ekonomska saradnja između Srbije i Austrije veoma dobra, istakao da je spoljnotrgovinska razmena prošle godine iznosila 1,2 milijarde evra, a da podaci u poslednjih šest meseci pokazuju da će se tako nastaviti i ove godine.

Kompanija „UnitCargo“ posluje već 15 godina sa ukupnom vrednošću ulaganja od pola miliona evra, i do sada je uspešno realizovala više od 20.000 vožnji širom Evrope.

Ta kompanija nudi kompletna logistička rešenja za međunarodni transport na koridorima od Skandinavije, zemalja Beneluksa, Nemačke, Austrije, Istočne Evrope, Balkana, Turske, pa sve do Irana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar