U trendu

Kompanija Virdžin Orbit otpušta 85 odsto osoblja

LONDON – Kompanija za lansiranje satelita Virdžin Orbit, povezana s britanskim milijarderom Ričardom Brensonom saopštila je danas da će otpustiti 85 odsto zaposlenih nakon što nije uspela da obezbedi nove investicije.

Kako navodi Bi-Bi-Si, firma će prestati sa radom u doglednoj budućnosti, nedeljama nakon što je kompanija prekinula poslovanje na neodređeno vreme u pokušaju da privuče investitore.

Britanski javni servis navodi da ranije ove godine ta kompanija nije uspela da dovrši prvo lansiranje satelita sa tla Velike Britanije, i da su vrednosti akcija te kompanije juče pale za više od 44 odsto.

Navodi se da je Brensonova investiciona firma Virdžin Investments ubrizgala 10,9 miliona dolara u Virdžin Orbit, „kako bi finansirala otpremnine i druge troškove vezane za smanjenje radne snage“, kao i da će isplate za otpušteno osoblje i drugi troškovi iznositi oko 15 miliona dolara.

Kompanija Virdžin Orbit razvija rakete za nošenje malih satelita i deo je Brensonove biznis imperije, koja uključuje avio-kompaniju Virdžin Atlantik i kompaniju za svemirski turizam Virdžin Galaktik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar