najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kompanije iz UAE zainteresovane za srpske luke

Obostrana je zainteresovanost Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata za saradnju i partnerstvo u upravljanju lukama u Srbiji.

To su danas rekli predsednik državne kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se bavi upravljanjem srednjim i malim lukama, Arif Obaid Al Dehail i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, prenelo je njeno ministarstvo.

“Zainteresovani smo za saradnju u lučkoj delatnosti i pozivamo kompanije da se upoznaju s mogućnostima za transport robe preko Srbije rečnim putevima”, rekla je Mihajlović na sastanku sa prvim čovekom kompanije koja više od 200 godina upravlja lukama u 65 zemalja sveta.

Kako je saopšteno, Al Dehail je istakao da je firma P&O Ports zainteresovana za luke u Srbiji i za mogućnost bržeg transporta roba od Beograda do Konstance, naročito svežeg voća i povrća, naglasivši da transport robe tom trasom traje 20 dana.

“Naš interes je da pre svega budemo operater u nekoj srpskoj luci kroz direktne investicije ili zajednička ulaganja”, kazao je Al Dehail i najavio da će tokom dana obići luku Novi Sad.

On je potvrdio da će stručni tim njegove kompanije doći u Srbiju, kako bi uradio studiju izvodljivosti lučkih potencijala.

“Srbija ima puno mogućnosti za razvoj luka i rečnog transporta jer se putni koridori 10 i 11 ukrštaju ili dodiruju sa Dunavom koji je kroz Srbiju plovan u dužini od 588 kilometara,” izjavila je Zorana Mihajlović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike