U trendu

Konferencija „(Zelena) energija je ženskog roda“ 10. februara u Beogradu

BEOGRAD – Konferencija „(Zelena) energija je ženskog roda“ biće održana 10. februara u Beogradu, u okviru projekta „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“.

Konferenciju organizuje Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije, uz podršku Ambasade Kanade.

Konferencija će se sastojati od dve panel diskusije, a premijerno će biti prikazan film o inženjerkama, menadžerkama i direktorkama koje grade vetroparkove i solarne elektrane, održavaju hidrocentrale i dokazuju da oblast energetike, a posebno obnovljivih izvora energije, nije rezervisana za muškarce.

Na konferenciji, koja će se održati u Hotelu Metropol u Beogradu, učestvovaće uspešne žene iz sveta energetike, a očekuju se i ambasador Kanade, predstavnici Vlade Srbije i javnih preduzeća.

Projekat „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“ sprovodi Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije, uz podršku Ambasade Kanade.

Cilj projekta je promocija žena koje rade u sektoru OIE kako bi se motivisale mlade devojke da karijeru grade u ovoj oblasti.

Deo projekta je i istraživanje „Stavovi građanki o zelenoj energiji u Republici Srbiji“ koje je pokazalo da tek svaka peta mlada građanka u Srbiji smatra da žene imaju poslovnu budućnost u industriji OIE i da će žene biti predvodnice zelene tranzicije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar