U trendu

Konkurs za 100 najuspešnijih poslovnih žena, ove godine akcenat na ruralna i negradska područja

Konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ koje organizuje, drugi put za redom, Javno preduzeće „Pošta Srbije“, traje do 8. aprila a ove godine akcenat je stavljen na ruralna i negradka područja, rekao je danas vršilac dužnosti direkora tog preduzeća Zoran Đorđević.

On je na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Srbije (PKS), povodom predstavljanja konkursa, podsetio da mogu da se prijave preduzetnice koje imaju firmu osnovanu pre najmanje godinu dana i izmirile su sve poreske obaveze.

Đorđević je naglasio da žene u ruralnim područjima nemaju pristup medijima kao žene u gradskim. Naveo je da je najbitnija reklama i način kako doći do žena u ruralnim sredinama.

„One će nakon proglašenja imati određene popuste i olakšice u Pošti Srbije kako bi slale svoje proizvode širom zemlje“, rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, do sada su se na konkrus prijavile žene preduzetnice, oko 95 odsto, na tradicionalan, analogni način.

Direktorka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić rekla je da su se regionalne komore priključile realizaciji ovog konkursa iz razloga što žene u ruralnim i negradskim sredinama nemaju često pristup medijima. 

Podsetila je da PKS godinama pruža podršku u osnaživanju žena i da je pre pet godina pri PKS osnovana Sekcija za žensko preduzetništvo.

„U Srbiji 35 odsto preduzeća su u vlasništvu žena, a taj broj svake godine sve više i više raste. Dosta toga smo uradili zajednički. Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima je jako bitna“, rekla je Simanić.

Suvlasnica i direktorka Vinarije „Aleksić“ Dragana Janjić rekla je da i ta vinarija dolazi iz negradske sredine, kao i da je bitno da se u društvu stvara klima za podjednaki razvoj svakog biznisa, kao i da učestvovanjem u ovom projektu preduzetnice doprinose da se za njih čuje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar