U trendu

Konkurs za finansiranje udruzenja u oblasti poljoprivrede

PROKUPLJE – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije raspisalo je Javni konkurs za finansiranje-sufinansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2022. godinu, koji će trajati do 28. februara.

Cilj je unapređenje kvaliteta i promocija života u ruralnim područjima, a odabrani projekti biće finansirani sa najviše milion dinara u bruto iznosu po projektu, objavljeno je na sajtu grada Prokuplja.

Pravo da se jave na konkurs imaju udruženja osnovana radi ostvarivanja opštih ciljeva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, upisana u registar Agencije za privredne registre.

Prioritet u finansiranju-sufinansiranju imaju oblasti vezane za stabilizaciju dohotka zaposlenih u poljoprivredi, efikasno upravljanje zemljištem, unapređenje stanja fizičkih resursa, kao i sistema transfera znanja i razvoj ljudskih potencijala.

Takođe, prednost ima i zaštita životne sredine u oblasti poljoprivrede, ispitivanje tržišta i plasmana, unapređenje kvaliteta i bezbednosti proizvoda, te stanja u oblasti zaštite životinja i drugo.

Odabrani projekti biće finansirani sa najviše milion dinara u bruto iznosu po projektu, a konkurs je otvoren do 28. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar