U trendu

Konkurs za poslodavce produžen do 23. septembra

BEOGRAD – Rok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu programa „Moja prva plata“ produžen je do 23. septembra, saopštila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Zbog velikog interesovanja, umesto do 20. septembra, poslodavci do četvrtka na sajtu mojaprvaplata.gov.rs, mogu da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposobljavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos.

U drugom ciklusu program „Moja prva plata“ omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem steknu prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastupljenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem – trgovci, ugostitelji, administrativni radnici, inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci.

Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu, obuče i zaposle nove kadrove.

Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši onlajn.

Program „Moja prva plata“ traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom skolom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Program sprovodi NSZ uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.