U trendu

Konrad: Nemačka će nastaviti da ulaže u Srbiju

VLASOTINCE – Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anka Konrad rekla je danas na otvaranju novog pogona kompanije Gruner u Vlasotincu da je Gruner postao simbol i primer dobre prakse za ceo region, i poručila da će Nemačka nastaviti da ulaže u Srbiju.

„Nemačke kompanije su ovde da bi ostale“, poručila je Konrad.

Ona je rekla da je kompanija Gruner umnogome doprinela razvoju Jablaničkog okruga, otvaranju novih radnih mesta i povećanju životnog standarda stanovništva ovog dela Srbije.

Konrad je i podsetila da je kompanija krenula kao veoma mala fabrika, da bi danas otvorila četvrti pogon i ukazala na to da je Gruner primer dobre prakse i uzor na koji način investitori treba da delaju.

Prema njenim rečima, kompanija ne samo da doprinosi razvoju automobilske industrije, već i brine o zaštiti životne sredine i održivom poslovanju.

Konrad je izrazila zadovoljstvo što se Gruner uključio u sistem dualnog obrazovanja u Srbiji koje je, ocenila je, kakmen temeljac na putu ka usavršavanju ljudi i globalnom napretku zemlje.

Ambasadorka je istakla da Srbija i Nemačka neguju odlične bilateralne odnose i da ima mnogo potencijala za unapređenje saradnje dve zemlje, pogotovo u oblasti energetike i zaštite životne sredine.

Navela je da su ekonomski odnosi Srbije i Nemačke izuzetni, da je otvoreno više od 77.000 radnih mesta zahvaljujući nemačkim investicijama i da su nemačke kompanije od 2000. godine uložile oko 3,7 milijardi evra u našu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.