U trendu

„Kosmajski kazan“ oživeo Pružatovac

MLADENOVAC – Druga po redu manifestacija „Kosmajski kazan“ okupila je ovog vikenda veliki broj posetilaca u Pružatovcu, kod Mladenovca, koji su imali priliku da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i degustiraju najukusniju hranu i piće pripremljene po tradicionalnoj recepturi izlagača iz Šumadije, saopštili su organizatori.

„Ponosni smo i srećni što je manifestacija ‘Kosmajski kazan’ postala simbol Pružatovca, tradicionalna manifestacija i nezaobilazni deo kulturno-umetničkog programa opštine Mladenovac“, izjavio je Gregor Guberinić predsednik orgnizacionog odbora manifestacije „Kosmajski kazan“ i vlasnik kompanije „Bibli“, koja je organizator ove manifestacije.

Pored velikog broja izlagača tradicionalne hrane i pića koji su prikazali svoje proizvode na petnaest različitih štandova, na manifestaciji su učestvovali su poznata violinistkinja Jelena Urošević i kulturno umetnička društva „Šumadija“ iz Vlaške, „Vojvoda Janko Katić“ iz Mladenovca i „Prelo“ iz Rabrovca.

Guberinić istakao je da je manifestacija „Kosmajski kazan“ organizovana sa ciljem da se dodatno oživi selo Pružatovac i da je posebno ponosan na činjenicu da je, i pored vanrednih okolnosti, manifestacija drugi put uspela da privuče veliki broj posetilaca.

Dodao je da su ljudi željni druženja, muzike i dobre atmosfere, a tome je dokaz i ova manifestacija koja je okupila ljude iz okolnih sela, Mladenovca i Beograda.

Manifestaciju „Kosmajski kazan“ organizovala je u svom dvorištu kompanija „Bibli“, poznata po domaćim čvarcima i domaćoj svinjskoj masti – proizvodima koji su ovenčani priznanjem za Vrhunski kvalitet i ukus (Superior Taste Award) u rangu ekskluzivnih Mišelinovih zvezdica, dobijenim u Briselu 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Pokrovitelj manifestacije je gradska opština Mladenovac i ona će otvoriti jesenji ciklus kulturnih dešavanja koje će biti realizovane u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.