U trendu

Krajem januara novi konkursi u poljoprivredi

NOVI SAD – Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu izrazio je danas zadovoljstvo uspešno završenim konkursom i dodelom ugovora poljoprivrednicima, kao i njihovim odzivom i iskazanom namerom da poboljšanjem proizvodnje doprinesu što bržem razvoju poljoprivrede u Srbiji.

Pokrajinska vlada je tim povodom najavila nove konkurse već krajem januara.

„Naše aktivnosti umnogome nam pomažu da kreiramo što bolje programe i mere do kojih dolazimo u kontaktima sa ljudima na terenu“, rekao je Božić tokom obilaska poljoprivrednog gazdinstva porodice Damjanović u Gornjoj Rogatici u opštini Bačka Topola.
Božić se sastao i sa poljoprivrednicima iz opštine Bačka Topola, s kojima je razgovarao o modernizaciji i inovativnim metodama u poljoprivredi.

Poljoprivrednici su, kako dodaju, iskazali veliko interesovanje za subvencije Pokrajinske vlade, odnosno resornog sekretarijata, a imali su priliku i da iskažu svoje probleme.

Cilj obilaska gazdinstva i sastanka sa poljoprivrednicima, kako je naveo Božić, bio je da se uoče potrebe poljoprivrednih proizvođača, kako bi se u skorijoj budućnosti, u skladu sa mogućnostima, njihovi problemi i rešavali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.