U trendu

Kreće kampanja za organsku hranu, stižu ambasadori

NOVI SAD – Promotivna kampanja „MISLIM NA NAS – kupujem organsko“ približiće potrošačima u Srbiji vrednosti organskih domaćih proizvoda, dok će proizvođači upoznati kupce, a ova hrana dobiće i „ambasadore“, saopštila je danas Serbia Organika.

Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje je partner u realizaciji kampanje koju će sutra predstaviti na novosadskom sajmu.

Kampanja je deo OT4D (Organic Trade for Development in Eastern Europe ) projekta koji podržava Švajcarska, a sprovode njihove organizacije FiBL i Helvetas, uz IFOAM (međunarodno udruženje za organsku proizvodnju).

Cilj projekta je podsticanje izvoza organskih proizvoda kao i promocija i povećanje potražnje za domaćim organskim proizvodima.

Osim u Srbiji projekat se realizuje u Ukrajini i Albaniji.

„Tokom trajanja kampanje domaćoj javnosti će se predstaviti samo neki od naših proizvođača, koji će predstaviti delić svoje svakodnevnice i specifičnosti organske proizvodnje“, saopštila je Serbia Organika.

Najavljeno je da će događaj u Privrednoj komori Vojvodine okupiti organske proizvođače, potrošače, predstavnike institucija i sve zainteresovane za razvoj i promociju organske proizvodnje u Srbiji.

Uz ambasadore kampanje biće predstavljen i promotivnih film.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar