U trendu

Krivokapić: Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji EPCG

PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je predsednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović mimo vlade pregovarao o prodaji te kompanije.

Krivokapić je rekao sinoć u jednoj emisiji televizije Vijesti da je reagovao kada je čuo da će zbog većine članova Upravnog odbora postojati potencijalna opasnost da se možda EPCG proda, prenosi portal bankar.me.

Tada je, kaže, odlučio da niko nema većinu kako bi onemogućio određene političke aktiviste, koji su, ističe, „i danas dočekani od strane pojedinih ministara“ i dodaje da je već upozorio određene vlade da ne mogu da pregovaraju ako žele dobre odnose sa Vladom Crne Gore.

„To je nedopustivo”, naveo je on.

Na pitanje da li misli na Milutina Đukanovića, predsednika Odbora direktora EPCG, Krivokapić je odgovorio: “Apsolutno na njega mislim”.

Na konstataciju voditelja da to znači da se taj sistem spremao za prodaju, crnogorski premijer je rekao da je imao informaciju, a da je stav vlade da je EPCG najveće blago i „koka nosilja“ i da nema govora o prodaji, dodaje se u informaciji portala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.